Еднолично адвокатско дружество "Силвия Петкова" разполага с екип от млади, амбициозни и същевременно опитни специалисти в предлаганите сфери на дейност, работещи при спазване на доверие, лоялност, ерудация и персонално внимание към всеки клиент. Ние използваме всички законоустановени средства, за да защитим в максимална степен правата и интересите на нашите доверители.

Copyright 2023 Petkova Legal.

 

Адвокат Силвия Петкова за антивакс движението

Еднолично адвокатско дружество "Силвия Петкова" > Медии  > Адвокат Силвия Петкова за антивакс движението

Адвокат Силвия Петкова за антивакс движението

Адвокат Силвия Петкова за антивакс движението 1

Съдържание

След смъртта на 5-годишно дете от морбили в столична болница, отново се повдигна темата за необходимостта от поставянето на ваксини. Според специалистите, детето е починало, тъй като е било изложено на заболяването. Поради трайни медицински противопоказания, то не е могло да бъде ваксинирано.
В предаването „Следобед с BSTV“ адвокат Силвия Петкова коментира опасностите от непоставянето на ваксини. Тя посочва и възможните санкции, които могат да бъдат наложени на родителите.

Според нея цари широко неразбиране на понятията индивидуален и колективен имунитет. Тя обяснява, че не всички ваксинирани успяват да развият пълен и траен индивидуален имунитет. Тоест за тях продължава да има риск от заболяване. От своя страна, онези, които са развили такъв имунитет предпазват неваксинираните, поради трайни медицински противопоказания и тези, които не са успели да развият пълен имунитет.

От друга страна, според адвокат Силвия Петкова рискове от ваксините е имало винаги. До скоро, обаче, не е имало спекулации и теории на конспирацията. Медицинската статистика сочи, че честотата на проява на нежелани реакции след поставяне на ваксина е 1 към 1 000 000, докато смъртността от морбили е 1 към 500.

Адвокат Силвия Петкова изяснява и какви са санкциите за родителите, които по свой избор не са поставили ваксини на детето си. Предвидени са символични глоби в размер от 50 до 100 лв. и от 100 до 200 лв. за повторно нарушение. Тези глоби не могат да подействат мотивиращо за родителите да спазват имунизационния календар. От друга страна пък, ограниченията за допускане до детска градина подтикват родителите да вадят фалшиви документи. По този начин те поставят в опасност не само живота на собственото си дете, но и на останалите.

Възможно е

и ангажирането на наказателна отговорност на родители, които не ваксинират децата си. Това може да стане, в случаите в които се окаже, че непоставянето на ваксина е довело до опасност за живота и здравето на детето.

От къде произлиза теорията, че ваксините причиняват аутизъм, има ли пряка връзка между тях и определени заболявания и дискриминирани ли са неваксинираните поради свободен избор на родителите си деца при недопускане на детска градина, вижте във видеото.

____________________________________________________________________________

Още интересни коментари на адвокат Силвия Петкова можете да намерите в секция „Медийни изяви„.

No Comments

Leave a Comment